- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Min mor arbetade under 40-talet i hotellkök. Hennes recept på revbensspjäll håller sig än idag. Rätten är mustig och smakrik.
Instruktioner
- Skär djupa skåror i spjället. Salta och peppra på båda sidor. Bred sedan på sirap och senap - likaledes på båda sidor.
- Börja med het ugn (250 grader). Sirapen och senapen karamelliserar, se upp så att det inte bränner!
När sirapen och senapen har "gift sig" (ganska mörkt men absolut inte bränt) vändes spjällen och får stå en liten stund innan vattnet tillsättes. Sänk värmen till 200 grader.
- Serveras med fördel med kokt potatis - gärna mandel - och gröna ärtor.
Publicerat den
7 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så gott som samma som min mammas recept, måste jag spara.
Prövade detta recept nu till julen, det blev kanon. Möra, saftiga och perfekta revben blev det. Tack för ett mycket bra recept!!
Låter gott men hur länge skall spjället vara i ugnen Hälsn Malin