Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbensspjäll - gammalt recept

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min mor arbetade under 40-talet i hotellkök. Hennes recept på revbensspjäll håller sig än idag. Rätten är mustig och smakrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär djupa skåror i spjället. Salta och peppra på båda sidor. Bred sedan på sirap och senap - likaledes på båda sidor.
  2. Börja med het ugn (250 grader). Sirapen och senapen karamelliserar, se upp så att det inte bränner! När sirapen och senapen har "gift sig" (ganska mörkt men absolut inte bränt) vändes spjällen och får stå en liten stund innan vattnet tillsättes. Sänk värmen till 200 grader.
  3. Serveras med fördel med kokt potatis - gärna mandel - och gröna ärtor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • snuosm 12 oktober 2008

    Så gott som samma som min mammas recept, måste jag spara.

  • miasvante 28 december 2008

    Prövade detta recept nu till julen, det blev kanon. Möra, saftiga och perfekta revben blev det. Tack för ett mycket bra recept!!

  • 37enelram 22 december 2010

    Låter gott men hur länge skall spjället vara i ugnen Hälsn Malin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.