Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revbensspjäll på rotsaksbädd och röda linser med pesto.

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Allt-i-ett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader. Skala och skär rotsakerna i skivor. Skär även sellerins gröna "blad" i mindre delar och purjolökens blad klipps eller skärs i smala bitar.
  2. Smörj formen. Lägg i skivorna,med sötpotatis först, rödbetor nästa lager och sötpotatis som 3:e varv.
  3. Fördela rotsellerin och purjolöken jämnt över det hela och häll på jämnt också, 3 dl röda linser, samt 6 dl vatten. Blanda ner all Pesto från burken.
  4. Salta och peppra revbensspjället och lägg det överst, med bensidan neråt.
  5. Sätt i termometern i den tjocka delen av köttet. lägg över aluminiumfolie om du använder den lilla ugnen. Det bränns lättare då.
  6. Ta av folien när termometern visar 65 grader. Allt är färdigt när termometern visar 70 grader. Det tar drygt 1 tim i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.