- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Otroligt god men mäktig efterrätt så den passar nog bäst efter en lite lättare middag.
Instruktioner
- Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i en stor bunke, gör sen ett hål i mitten av mjölet.
- I en annan bunke så vispar du ägget med en handmixer i ca 10 sekunder för att tillsätta lite luft.
- Häll sen i ägget i hålet du gjorde i mjölet och tillsätt sen sakta mjölken medan du vispar. Vispa inifrån och ut för att inte få klumpar. Går utmärkt att använda handmixer.
- Smält smöret och blanda med 2 tsk socker och blanda ner i smeten.
Bryt ner riccotta osten i mindre bitar och och pressa i citronsaften och blanda ner i smeten
Låt stå i kyl i ca 30 minuter. OBS viktigt.
- Medans smeten vilar skala äpplen och skär dom som små båtar eller valfri form.
Täck botten på en stekpanna med socker och sätt på värmen. Lägg i äppelbitarna och ett par klickar smör.
- Hetta upp tills sockret har smält och börjar karamelliseras samt täcker äppelbitarna ordentligt till önskad konsistens. Om sockret stelnar för fort så tillsätt lite vatten.
- Liten varning här, sockret blir otroligt varmt så provsmaka inte direkt från pannan för att undvika brännskador.
- Vispa grädden och ställ kallt.
- Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna med lite smör.
- Lägg upp två pannkakor per tallrik med lite äpplen och smält socker och en klick grädde.
Publicerat den
11 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar