Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riccottapancakes med karamelliserade äpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Otroligt god men mäktig efterrätt så den passar nog bäst efter en lite lättare middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i en stor bunke, gör sen ett hål i mitten av mjölet.
  2. I en annan bunke så vispar du ägget med en handmixer i ca 10 sekunder för att tillsätta lite luft.
  3. Häll sen i ägget i hålet du gjorde i mjölet och tillsätt sen sakta mjölken medan du vispar. Vispa inifrån och ut för att inte få klumpar. Går utmärkt att använda handmixer.
  4. Smält smöret och blanda med 2 tsk socker och blanda ner i smeten. Bryt ner riccotta osten i mindre bitar och och pressa i citronsaften och blanda ner i smeten Låt stå i kyl i ca 30 minuter. OBS viktigt.
  5. Medans smeten vilar skala äpplen och skär dom som små båtar eller valfri form. Täck botten på en stekpanna med socker och sätt på värmen. Lägg i äppelbitarna och ett par klickar smör.
  6. Hetta upp tills sockret har smält och börjar karamelliseras samt täcker äppelbitarna ordentligt till önskad konsistens. Om sockret stelnar för fort så tillsätt lite vatten.
  7. Liten varning här, sockret blir otroligt varmt så provsmaka inte direkt från pannan för att undvika brännskador.
  8. Vispa grädden och ställ kallt.
  9. Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna med lite smör.
  10. Lägg upp två pannkakor per tallrik med lite äpplen och smält socker och en klick grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.