Krispigt, chokladigt och kolasegt. Det kan inte bli godare!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klipp till ett bakplåtspapper som är lika stort som botten på en springform, ca 20 cm i diameter. Lägg det i botten och smörj kanterna.
- Smält chokladen tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Rör det till en jämn kräm. Vispa i äggen, ett i taget, till en slät och blank smet. Blanda ihop vetemjöl, socker och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Fördela smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Lossa kakan från formen genom att dra en kniv runt kanten. Låt kakan kallna.
- Topping:
Smält chokladen tillsammans med smör och sirap över vattenbad. Vänd ner Rice krispies i smeten. Täck kakan med toppingen, tryck till om det behövs för att den ska fästa. Ställ kakan svalt och låt toppingen stelna.
- Pudra kakan med florsocker vid servering och garnera gärna med färska jordgubbar.
Publicerat den
3 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar