Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rice Krispies marängtårta

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Har fått receptet av en före detta arbetskamrat. Alla som bjudits på tårtan tycker att den är smaskens! Den är så lättbakad att du knappast kan misslyckas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng: vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning och vispa tills marängen är blank. Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda nederst i ugnen i 125 grader i 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar.
  2. Fyllning (gör denna när marängplåten har satts in i ugnen): koka ihop vatten och vetemjöl under vispning till en tjock smet. Ta kastrullen av värmen och vispa i choklad och margarin. Vispa tills allt smält. Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Ställ krämen i kylskåpet tills du skall bre på den. Bred krämen på den ena maränghalvan när marängen kallnat. Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra maränghalvan över.
  3. Smält choklad i mikron eller i vattenbad. Ringla med en gaffel ett mönster på marängen.
  4. Låt gärna tårtan stå svalt en stund innan servering. Tårtan kan med fördel göras helt färdig dagen innan. Marängen håller sig ändå krispig och god.
  5. Det är gott att smaksätta krämen med lite Kahlualikör eller snabbkaffepulver.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • bjuranna 22 december 2008

    Alla tyckte om det, speciellt barnen! Receptet efterfrågades och det är ju gott betyg. Själv blev jag mest chockad över att jag lyckats med marängen, så det måste vara ett "idiotsäkert" recept.

  • Cina78 6 februari 2009

    Denna tårta VET jag att den är smaskig!! Passar till ALLA tillfällen, vardag som dop!

  • minelli 16 april 2009

    Spännande med chokladkräm mellan bottnarna, jag har alltid använt den gula krämen som det finns flera recpet på. Det blir inte FÖR sliskigt o sött med choklad då? Ska verkligen pröva denna variant. Måste ju vara hur gott som helst med jordgubbar på toppen!?

  • lost_star 31 oktober 2009

    Jättegod tårta! Gjorde den dagen innan men bottnarna blev dock inte så spröda jag trott. Väldig uppskattat av gästerna så denna kommer att göras fler ggr. :)

  • nidorina 29 januari 2010

    Den här tårtan är så supergod. Bjudit på den vid flera tillfällen. Mycket uppskattad hos både vuxna och barn. =)

  • fwahren 15 september 2011

    Jätte god! Blev en succé direkt och bakad två gånger hitintills. Sista gången blev den lite för mäktig pga för mycket smet mellan, men annars jätte god. Tips! Baka maränger efter detta recept. Hur gott som helst!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.