Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricotta- och valnötsknyten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa annorlunda och smakrika ricotta- och valnötsknyten är en måltid man minns länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg valnötterna i en mixer och mixa tills de är grovt hackade. Tillsätt ricotta, vitlök, ägg, hackad salvia och hälften av parmesanosten. Mixa till en jämn smet.
  2. Blanda mjölet med 1½-2 dl vatten till en slät deg som inte är för blöt. Knåda 1-2 minuter på ett lätt mjölat bakbord tills degen är smidig. Forma degen till en rulle och slå in den i plastfolie, låt vila 30 minuter.
  3. Dela rullen i 16 lika stora bitar. Kavla ut varje degbit till en rund platta som är ca 10 cm i diameter. Portionera upp ricottakrämen i mitten på degplattorna och pensla kanterna med vatten. Vik ihop till halvmåneformade knyten och pressa ihop kanterna.
  4. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i knytena. Låt sjuda 5 minuter tills de flyter upp till ytan. Låt rinna av väl.
  5. Hetta upp margarinet i en stekpanna, lägg i knytena och salviabladen och bryn dem ca 1 minut på varje sida. Garnera med salviabladen och servera med parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.