Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricottabröd fyllt med aubergine, körsbärstomater och ost

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Saftigt bröd med en god, överraskande fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölet i en stor skål, gör en grop i mitten, lägg ricotta och salt i gropen. Arbeta samman till en jämn och smidig deg, späd med vattnet. Täck över degen och låt den vila i kylskåp ca 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förbered fyllningen. Skölj och ansa auberginen. Skär den i små tärningar och stek dem i olivolja i ca 15 minuter. Tillsätt tomterna skurna i halvor och den strimlade basilikan. Salta och peppra och låt alltsammans puttra ca 5 minuter. Låt svalna. Skär osten i tärningar.
  4. Kavla ut degen till en tunn fyrkant. Skär av ett par tunna strimlor av degen för att garnera med. Lägg ut auberginefyllningen på ena halvan av degen, strö över osten. Vik över den andra halvan och tillslut noga.
  5. Lyft försiktigt över brödet på en plåt med bakplåtspapper. Placera brödet med den släta ytan uppåt och skarven under. Gör en fläta och nyp försiktigt fast den på brödet.
  6. Pensla med uppvispat ägg och grädda brödet i ca 30 minuter. Låt svalna innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.