Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricottaglass med pistagemandel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En ricottaglass med kaffe- och romsmak som får ett härligt crunch av de överströdda pistagenötterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ricottan i en sil och låt den rinna av. Koka kaffet och låt det kallna. Blanda ricottan med kaffet i en skål. Vispa äggulor och socker till en jämn och pösig smet.
  2. Vispa grädden med vaniljsockret till ett hårt skum och tillsätt sedan den vita romen. Blanda ricotta- och kaffeblandningen med äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner grädden.
  3. Fördela glassblandningen i en plastfolieklädd ca 1 ½ liter rund form eller skål. Täck över och ställ in i frysen. Låt stå i minst 4 timmar.
  4. Ta fram glassen i rumstemperatur ca 15 minuter före servering. Lyft upp glassen med hjälp av plastfolien och lägg över den på ett serveringsfat. Strö över grovhackad pistagemandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.