Små rör fyllda med tonfisk, kapris och rivet citronskal är en annorlunda Italiensk pasta delikatess. Lite pilligt är det, men väl värt mödan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills det återstår ca 3-4 minuter av koktiden (av den tid som anges på förpackningen) Häll av vattnet i ett durkslag och häll tillbaka pastan i kastrullen. För att pastan inte ska klibba ihop tillsätt 1 msk olivolja, rör om och ställ åt sidan.
- Lägg tonfisk, kapris, oliver, basilika, citronskal och olivolja i skålen till en matberedare eller använd en stavmixer.
Kör fyllningen på låg hastighet tills allt blandats väl.
- Fyll rigatonin med hjälp av skaftet på en liten tesked eller med en spritspåse. Ta lite tonfiskfyllning på skedskaftet och för in fyllningen i pastaröret, först i den ena änden och sedan i den andra.
- Lägg rigatonin i en smord ugnsform, skeda över lite olivolja. Blanda finhackad vitlök, ströbröd, oregano, salt och peppar i en skål. Tillsätt ½ dl olivolja och rör om till en jämn blandning.
Fördela ströbrödsmixen i ett jämnt tunt lager över pastan.
- Sätt in i ugnen ca 15 minuter. Servera pastan överströdd med strimlade basilikablad.
Publicerat den
1 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar