Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rigatoni fylld med tonfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små rör fyllda med tonfisk, kapris och rivet citronskal är en annorlunda Italiensk pasta delikatess. Lite pilligt är det, men väl värt mödan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills det återstår ca 3-4 minuter av koktiden (av den tid som anges på förpackningen) Häll av vattnet i ett durkslag och häll tillbaka pastan i kastrullen. För att pastan inte ska klibba ihop tillsätt 1 msk olivolja, rör om och ställ åt sidan.
  3. Lägg tonfisk, kapris, oliver, basilika, citronskal och olivolja i skålen till en matberedare eller använd en stavmixer. Kör fyllningen på låg hastighet tills allt blandats väl.
  4. Fyll rigatonin med hjälp av skaftet på en liten tesked eller med en spritspåse. Ta lite tonfiskfyllning på skedskaftet och för in fyllningen i pastaröret, först i den ena änden och sedan i den andra.
  5. Lägg rigatonin i en smord ugnsform, skeda över lite olivolja. Blanda finhackad vitlök, ströbröd, oregano, salt och peppar i en skål. Tillsätt ½ dl olivolja och rör om till en jämn blandning. Fördela ströbrödsmixen i ett jämnt tunt lager över pastan.
  6. Sätt in i ugnen ca 15 minuter. Servera pastan överströdd med strimlade basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.