Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rigatonigratäng med grönsaker, tonfisk och oliver

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När alla smaker samsas i ugnsvärmen händer det fantastiska saker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
  2. Smält smöret i en kastrull. Fräs i mjölet under omrörning i någon minut utan att det tar färg. Häll i mjölken, lite i taget under vispning. Sjud under vispning i 5 minuter. Blanda i osten och smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form.
  4. Dela och skär zucchinin i tunna skivor. Skala och hacka löken grovt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs grönsakerna i oljan i 3 minuter.
  5. Blanda den avrunna pastan i en bunke, först med ostsåsen och sedan med de frästa grönsakerna. Dela tonfisken i bitar och blanda dem försiktigt med pastan.
  6. Häll pastan i formen och toppa med oliverna. Gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter. Peppra och garnera med örter, citronskal och parmesanflagor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.