När alla smaker samsas i ugnsvärmen händer det fantastiska saker.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
- Smält smöret i en kastrull. Fräs i mjölet under omrörning i någon minut utan att det tar färg. Häll i mjölken, lite i taget under vispning. Sjud under vispning i 5 minuter. Blanda i osten och smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form.
- Dela och skär zucchinin i tunna skivor. Skala och hacka löken grovt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Fräs grönsakerna i oljan i 3 minuter.
- Blanda den avrunna pastan i en bunke, först med ostsåsen och sedan med de frästa grönsakerna. Dela tonfisken i bitar och blanda dem försiktigt med pastan.
- Häll pastan i formen och toppa med oliverna. Gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter. Peppra och garnera med örter, citronskal och parmesanflagor.
Publicerat den
5 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar