Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rik riddare med päron och lingonkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

346 kalorier per portion Det karamelliserade, krispiga och söta brödet toppas med friskheta päron och syrliga lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Päron i lag: Skala och skär päronen i tunna klyftor. Koka upp vatten, socker och ingefära. Tillsätt päronen, koka upp och låt koka i ca 3 minuter. Låt päronen svalna i lagen.
  2. Lingonkräm: Rör sammans lingon, kesella.
  3. Stek brödet gyllene i smöret på båda sidor. Sttrö ett tunt lager socker på ena sidan och vänd ner den i pannan så det karamelliseras.
  4. Lägg bröden på tallrikar med den karamelliserade sidan uppåt. Toppa med päron, lingonkräm och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.