Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneldoftande brödpudding

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vitsen med brödpudding är att man ska ta tillvara gammalt bröd. Ungefär som fattiga riddare. Fast det här är mer som rika riddare, med grädde och kanellängd...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 4 ugns-fasta portionsformar.
  2. Vispa ihop ägg, grädde och vaniljsocker. Skär brödet i valnötstora bitar.
  3. Doppa dem i äggsmeten och fördela i formarna. Häll sedan det sista av äggstanningen över brödet.
  4. Pudra med florsocker på ovansidan och grädda i cirka 15 minuter, eller tills brödet fått färg och äggstanningen runt brödet har stannat.
  5. Pudra lite kanel över. Servera med färska eller frysta bär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • guardianlinda 9 maj 2008

    Hej! Kan jag göra allt i en stor form, (har tyvärr inga små portionsformar)/Linda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.