Perfekt frukostalternativ, innehåller mängder av vitaminer och andra nyttigheter. Även helt glutenfri.
Instruktioner
- Hacka de större nötsorterna till önskad storlek. Det får gärna vara rätt stora bitar. Blanda med resten av fröerna och även kryddorna i en bunke, dock inte med den torkade frukten.
- Blanda de flytande ingredienserna tillsammans och blanda sedan dem med de torra.
- Bred ut blandningen i en långpanna på ett bakplåtspapper. Rosta i ugn på 175 grader i ca 25 minuter, rör om då och då.
- När muslin svalnat, blanda ner den torkade frukten. Om aprikoser valts att tillsättas klipp dessa i mindre bitar.
- Förvara den färdiga muslin i en burk och ät tillsammans med mjölk eller fil. Banan kan också vara gott att ha i.
Publicerat den
30 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Obs! Dinkel innehåller gluten! Annars enväldigt god musli!