Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rimmat hjärta

 
Skriv ut

Ett gammalt välbeprövat recept på rimmat kalv / älghjärta som blir sagolikt mört, saftigt och gott kött. Rimmat älghjärta är ett givet inslag på alla våra julbord och serveras då kallskuret, men går förstås även att äta varmt till t ex potatismos. Rimmat hjärta passar även till övriga buffébord, som smörgåspålägg eller varför inte som en exotisk förrätt?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp hjärtat och putsa bort blodkärlen. Lägg hjärtat i en bunke och häll på saltlag så att det täcker. Låt sedan stå kallt i 2 dygn.
  2. Skala morot och lök och dela i mindre bitar. Tag upp hjärtat ur lagen och lägg i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker, koka upp och skumma. Tillsätt morot, lök, kryddpepparkorn, vitpepparkorn och salt. Låt koka på svag värme i 1½ - 2 timmar.
  3. Låt gärna hjärtat svalna i spadet.
  4. Skär i tunna skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.