En klassisk persisk risrätt med fin smak av kanel. Det går också bra att använda vanlig nötfärs.
Instruktioner
- Skala och hacka löken.
Bryn den och köttfärsen i smör och rapsolja i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater, tomatpurè, salt och kryddor.
- Dela bönorna och fräs dem i lite smör och rapsolja.
- Koka upp vatten och salt.
Skölj riset och lägg det i vattnet.
Koka 5–8 min och häll sedan av riset i en sil.
- Skala och skiva potatisen.
Häll 2 msk smör rapsolja i botten på en teflonkastrull.
Täck botten med potatisskivor och häll över 1 dl vatten.
Tillsätt det avrunna riset, blanda med köttfärssås och ringla över lite smör och rapsolja
Gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande.
Koka under lock på medelvärme ca 30 min.
Blanda ner bönorna mot slutet av koktiden.
Publicerat den
2 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar