- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mario skickade mig detta recept på en mycket god och lätt rätt. Vi provade den nu i helgen, det blev tummen upp från familjen.
Instruktioner
- Lägg grytbitarna i en kastrull med ½ lök och 1 morot delad på fyra och två oxbuljongtärningar, häll på vatten så det knappt täcker och låt det koka i ca 1 tim. När det är klart ta upp köttet och sila buljongen, tillsätt mera vatten så att det blir 1 liter, tillsätt ev. mer buljongtärning, håll den varm.
- I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit. Lägg i curry, nötter, russin och saffran, låt det fräsa en stund, tillsätt buljongen i omgångar, smaka av med salt och peppar. När riset kokat i ca 15 minuter, lägger man i köttet så att den får koka ihop med riset, låt koka tills riset känns klar, ” al dente” Strö persilja på och servera.
Publicerat den
1 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar