Mycket god maträtt som passar utmärkt för familjens lördags-myskväll. passar även bra att bjuda vänner på.
mättsamt/gott och kryddigt!
Instruktioner
- 1. marinera fläskfilen 1-2 timmar innan den skall stekas.
- 2. sätt på ugnen för vitlöksbrödet (följ anvisningarna på paketet)
- 3. värm upp lite vatten i en kastrull och häll i riset.
- 4. stek nu hela fläskfilen under låg värme. när den har fått fin
färg så skär ett snitt i den för o kontrollera att den är genomstekt.
(diska inte stekpannan då skyn sedan skall användas)
- 5. skär köttet i 1cm tjocka strimlor. häll snyggt upp ris och köttbitarna på tallrikorna.
- 6. skär gurkan i 1cm tjocka strimlor och lägg på sidan av tallrikarna tillsammans med vitlöksbrödet.
- sås: häll 1dl matlagningsgrädde i stekpannan du nyligen använt till köttet, vispa ner kalvbuljongen och 2 pressade vitlöks-klyftor samt en tsk soja. värm upp såsen tills den
fått lagom tjocklek och strö sedan över såsen på riset och litegrann på köttbitarna.
- 7. sist men inte minst fin-hackar du persiljan och strör försiktigt över persiljan på riset och om du vill även köttet.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar