Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgrynsgröt med saftsås

 
Skriv ut

Risgrynsgröt passar året om, men är extra viktig till jul. Havredryck passar perfekt med rissmaken, och dessutom bränner den inte vid alls lika lätt som vanlig mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, rapsolja och salt. Tillsätt riset och koka på svag värme ca 10 minuter. Rör ner Havremjölk och kanelstång. Koka på svag värme, 30 - 40 minuter.
  2. Saftsås: Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  3. Häll upp såsen och strö över lite socker så att den inte skinnar sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.