Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas risgrynsgröt, kokt på skärbräda

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det är så "rörande" att göra gröt :) Här kommer ett recept där du slipper röra så mycket. Gröten håller sig i minst en vecka i kylskåpet eller på balkongen om det är kallt ute.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered genom att lägga fram träskärbrädan och badlakanen.
  2. Blanda alla ingredienser, utom mjölken, i en kastrull som rymmer minst 5 liter. När det kokat upp sätter du på locket och kokar i 10-15 minuter på svag värme (2:an). All vätska ska ha sugits upp av riset.
  3. Tillsätt mjölken och öka till högsta värme på plattan. Nu behöver du bara röra tills det har kokat upp. Stäng av plattan, sätt på locket och ställ kastrullen på skärbrädan. Täck över hela kastrullen med badlakanen. Låt stå i 40-60 minuter, rör en gång och sedan är det klart.
  4. Det går utmärkt att göra halv sats av receptet, alltså 6 portioner.
  5. Obs! Ska du göra Ris á la Malta måste du vänta tills gröten har svalnat helt innan du blandar i den vispade grädden.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • emaxen 9 december 2009

    Detta var ett väldigt enkelt sätt att koka risgrynsgröt på. Full pott både på smak och recept. Kommer absolut att göra detta var gång jag ska koka risgrynsgröt. Tack för ett lyckat recept och ha en riktigt god jul/emaxen

  • ullafgu 1 december 2010

    Ska det verkligen vara 3 dl strösocker i gröten? jag skulle kunna tänka mig 3 tsk eller möjligen 3 msk!

  • gadget 2 december 2010

    @ullafgu Ja, det är riktigt att det ska vara 3 dl socker enligt receptet men om du tycker det är mycket föreslår jag att du hoppar över sockret vid tillagningen och smaksätter den färdiga varma gröten med så mycket socker som passar din smak. Lycka till!

  • ljussken 12 december 2011

    Lätt sätt att laga gröten på! Gott! Hoppas mina kära arbetskamrater tycker det oxå! 5 i betyg.

  • aliice 7 januari 2012

    Jättegod blev den, och det gick finfint att tina upp i mikron efter några dagar!

  • 030606 11 december 2012

    Har gjort gröten idag, den får full pott. Så enkelt och så gott. Kan kanske tänka mej lite mindre socker nästa gång. För detta recept har kommit till mej för att stanna. Rekommenderas varmt. Vill bara säga att du kanske får påpeka att till den mängden går det inte med mindre gryta än 5 liter. Knappt att det räckte. Tack så hemskt mycket för ett kanonrecept. M.vh 030606

  • Biinii 23 december 2013

    FY vilken god risgrynsgröt, den godaste jag ätit! Och väldigt lätt att göra! Det blir full pott från hela familjen! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.