Det är så "rörande" att göra gröt :)
Här kommer ett recept där du slipper röra så mycket.
Gröten håller sig i minst en vecka i kylskåpet eller på balkongen om det är kallt ute.
Instruktioner
- Förbered genom att lägga fram träskärbrädan och badlakanen.
- Blanda alla ingredienser, utom mjölken, i en kastrull som rymmer minst 5 liter. När det kokat upp sätter du på locket och kokar i 10-15 minuter på svag värme (2:an). All vätska ska ha sugits upp av riset.
- Tillsätt mjölken och öka till högsta värme på plattan. Nu behöver du bara röra tills det har kokat upp. Stäng av plattan, sätt på locket och ställ kastrullen på skärbrädan. Täck över hela kastrullen med badlakanen. Låt stå i 40-60 minuter, rör en gång och sedan är det klart.
- Det går utmärkt att göra halv sats av receptet, alltså 6 portioner.
- Obs! Ska du göra Ris á la Malta måste du vänta tills gröten har svalnat helt innan du blandar i den vispade grädden.
Publicerat den
5 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var ett väldigt enkelt sätt att koka risgrynsgröt på. Full pott både på smak och recept. Kommer absolut att göra detta var gång jag ska koka risgrynsgröt. Tack för ett lyckat recept och ha en riktigt god jul/emaxen
Ska det verkligen vara 3 dl strösocker i gröten? jag skulle kunna tänka mig 3 tsk eller möjligen 3 msk!
@ullafgu Ja, det är riktigt att det ska vara 3 dl socker enligt receptet men om du tycker det är mycket föreslår jag att du hoppar över sockret vid tillagningen och smaksätter den färdiga varma gröten med så mycket socker som passar din smak. Lycka till!
Lätt sätt att laga gröten på! Gott! Hoppas mina kära arbetskamrater tycker det oxå! 5 i betyg.
Jättegod blev den, och det gick finfint att tina upp i mikron efter några dagar!
Har gjort gröten idag, den får full pott. Så enkelt och så gott. Kan kanske tänka mej lite mindre socker nästa gång. För detta recept har kommit till mej för att stanna. Rekommenderas varmt. Vill bara säga att du kanske får påpeka att till den mängden går det inte med mindre gryta än 5 liter. Knappt att det räckte. Tack så hemskt mycket för ett kanonrecept. M.vh 030606
FY vilken god risgrynsgröt, den godaste jag ätit! Och väldigt lätt att göra! Det blir full pott från hela familjen! :)