Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgrynsgröt - extra enkelt, extra gott!

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Här kommer ett fantastiskt användbart recept med inbyggt tips. Inget passande. Inget fastbränt i kastrullens botten. Ett energisparande tips är att koka upp gröten på kvällen och i stället för att ställa in kastrullen i ugnen ställer den på en tjock träskärbräda och slår in allt i frottéhanddukar och filtar till ett paket. Gå och lägg dig! På morgonen är gröten färdig. Eventuellt behöver du värma din gröttallrik i mikron, men det beror på hur länge du sovit...

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 grader. Blanda ris, salt och vatten. Koka upp och rör om. Låt koka under lock 10 minuter. Tillsätt mjölk, grädde, kanelstång och socker. Rör om. Koka upp. Lägg på locket utan att röra om. Ställ in i ugnen i en timme. Om gröten är för lös efter en timme, låt den stå en stund till. Är den för tjock, späd med mjölk. Rör om och servera med kanel, socker och mjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.