Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors saffranskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag vet inte vad kakan kommer i från men är både god och enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Klämm ur all gröt i en skål. Ta i äggen och vispa runt med en elvisp eller för hand bara så äggen blandar sig med grötten. Ta i vetemjölet,socker ,saffran. Vispa om allt. Smör en form. Häli smeten i formen bred ett jämt lagger. Stoppa in det i ungeng ganska lågt. I ca 40 min. Tills det har får lite färj. I 225 gradder.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • curlingulrika 27 november 2007

    Ett tips är att man skär upp kakan och sedan steker den i smör, servera med hallonsylt. Underbart gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.