Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa risgrynsgröten

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett måste för alla som älskar gröt! Det har blivit jag som får fixa gröten varje gång eftersom den alltid blir så superbra. Jättegod är den, mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till 2 personer om man har det som en ”huvudrätt”. Använd gärna en kastrull med beläggning!
  2. Lägg grötriset, vattnet, smöret, sockret och saltet i en stor kastrull. Ha på 3:an eller 4:an på spisen, beroende på hur stark värmen är. Rör om ibland. Låt det puttra och koka tills nästan allt vatten har kokat in.
  3. Häll i mjölken och lägg i kanelstången. Ha kvar plattan på 3an/4an. Byt gärna mellan de två, ha inte lägre eller starkare. Att ha på lock är valfritt, men det går oftast lite snabbare att få mjölken att koka då. Passa noga, och rör om ibland.
  4. Låt det koka ca 20-30 minuter. Var uppmärksam, rör runt och se till så du får den rätta konsistensen. Ta kastrullen från plattan när den precis nästan är klar, då den torkar in lite i efterhand.
  5. Servera med kanel och socker eller saftsås!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.