Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgrynsgröt eller Arroz con leche från Asturias

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Många turister kan äta många spanska efterrätt, men majoriteten av restauranger i Spanien har en typisk dessert som heter ”arroz con leche”, traditionell spansk efterrätt! Arroz con leche (risgryngröt eller ris med mjölk) är mer populär dessert i Spanien och den har många versioner (med honung, extragrädde och karamell på toppen, t.ex). Det är sant att mer celeber i hela Spanien är risgrynsgröten från Asturias eftersom mjölk från Asturias har mycket grädde. Du kan läsa mer om Arroz con leche i soleado.se

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.- Först häll vatten och ris med lite salt i en gryta och för den till långsam kok (det brukar ta ca 2 eller 3 minuter). Denna heter ”öppna riset” (abrir el arroz på spanska).
  2. 2.- Välj en andra gryta och häll mjölk, apelsinskal och kanelstång och för den till långsam kok (det brukar ta ca 20 minuter).
  3. 3.- Ta bort apelsinskal och kanelstång.
  4. 4.- Lägg riset i grytan och för den till långsam kok (det brukar ta ca 2 timmar och 30 minuter).
  5. 5.- Lägg smöret och socker i grytan och blanda ingredienser så allt smälts samman (det brukar ta ca 15 minuter).
  6. 6.- Portionera risgrynsgröten på behållarna som du vill servera den.
  7. 7.- Låt risgrynsgröten svalna.
  8. 8.- Sprid lite mer socker och kanel på toppen.
  9. 9.- ¡Que aproveche!
  10. Obs: I vinter kan du servera risgrynsgröten varm, den är jättegott också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.