Risgrynsgröt med saftsås

Risgrynsgröt passar året om, men är extra viktig till jul. Havredryck passar perfekt med rissmaken, och dessutom bränner den inte vid alls lika lätt som vanlig mjölk.

Betyg (2 röster)
Risgrynsgröt med saftsås

Ingredienser

1,25 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
1½ tsk rapsolja
½ tsk salt
4 dl havredryck
½ kanelstång

Saftsås:
2 dl saft, röd
3 dl vatten
1½ msk potatismjöl
½ msk socker

Gör så här

Koka upp vatten, rapsolja och salt.
Tillsätt riset och koka på svag värme ca 10 minuter.
Rör ner Havremjölk och kanelstång. Koka på svag värme, 30 - 40 minuter.

Saftsås:
Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull.
Koka upp under omrörning.

Häll upp såsen och strö över lite socker så att den inte skinnar sig.
Visningar:
4296
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Risgrynsgröt recept
Risgrynsgröt i ..
av ros
över 2 månader
Ris à la Malta
över 2 månader
Fiskpudding med
över 2 månader
Risgrynsgröt me
av MrsC
över 2 månader
Saffranspannkak
över 2 månader
Falska kåldolma
av MrsC
över 2 månader