- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Enkelt och smidigt, sköter sig själv i ugnen och det bästa av allt är att det inte bränner fast!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 ° med gallret på nedersta falsen.
- Koka upp vattnet tillsammans med risgrynen, kanelstången och vaniljsockret i en gryta som tål ugnsvärme. Låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter.
- Höj värmen på spisplattan, häll i mjölken och grädden, rör om och låt allt koka upp och rör om. Obs: skall endast koka upp.
- Ställ in grytan i ugnen med locket på. (Kontrollera att locket tål ugnsvärme!)
- Låt stå i ugnen ca 35 minuter. Ta ut och kontrollera grötens konsistens efter hur du önskar ha den, är den för tjock, späd med mer mjölk. Är den för lös, låt den stå inne i ugnen en liten stund till.
- Servera ev med kanel, socker och mjölk.
Publicerat den
7 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar