Supersmidigt att göra gröten i ugnen. Ca en timma, utan passning och utan vidbränd gryta
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Smakar som mammas gröt, mmmm, tack, 5 poäng.
Hejsan! Tusen tack för en god risgrynsgröt. Toppen var ju att man slapp stå vid spisen och vänta.. Denna kommer jag att fortsätta med. Det är en helt klar femma... Ha en bra dag. Mvh Lena
Det här receptet är superbra. Perfekt konsistens på gröten. Brukar göra minst dubbel sats för den klarar sig bra i kylen också om det mot förmodan skulle bli något över. Ungarna äter som galna... Fantastiskt smidigt. När jag kokar gröt i kastrull bränns den nästan alltid vid hur man än bär sig åt och vem har tid att stå vid spisen och vänta hela tiden.
Tack jag lånar detta recept av dej Ska prova nu till jul Tack och god jul gott nytt år
Helt enkelt PERFEKT! Man slipper all passning och gröten blir lika bra som på spisen. Tack för ett bra recept.
Gör din gröt nu :-) Har extra barn här på besök och med önskan om risgrynsgröt klicka jag upp ditt recept. Kommer med ros eller ris från de kräsna barnen sen :-)
Jättebra, tack för det tipset! Det räckte visserligen inte med en timme, men själva förfarandet ätr toppen! Tack än en gång Lena
Verkligen smidigt och gröten blev lagom tjock. Gjorde ris a la malta på gröten och det blev jättegott.
Vi har alltid gjort risgrynsgröt i ugn och det blir perfekt. Men det tar som sagt mer än 1 timma. Koka först upp vatten, smör, risgryn och salt i 10 min på svag värme och häll sedan i mjölk och kanelstång, Koka upp på nytt och sen in i ugnen en timma.
Risgrynsgröt i ugn. Har gjort i många år men kokar först upp grynen med vatten och salt på platta, i med mjölken, rör om och sedan in i ugnen 75 grader får stå där över natten och är helt färdig att äta på morgonen
Detta ska jag verkligen testa till 4.e advent och julafton! jag bränner alltid vid gröten på spisen och dä har ja verkligen tröttnat på!.. Måste bara hitta en stor gryta som tål ugnsvärme.*måste nog införskaffas* Tack för ett superskönt recept!. God jul & Gott Nytt år på dig!
Nu står smeten i ugnen och jag hoppas att det blir riktigt lyckat. Jag smakade på det uppkokta och tyckte det var väl salt så jag sockrade med två tsk kanelsocker innan det är färdigt. Spännande! Jag återkommer med betyg strax. Min risgrynsgröt ska bli Leilas ris a la malta till efterrätt på kvällens julfest.
Enkelt att göra och smidigt att det sköter sig själv i ugnen utan att brännas vid. Det tar längre tid i ugnen än 45 minuter. Betyget dras ner för att gröten blev för salt. Ta max halva mängden.
Har precis gjort 3:e omgången av denna underbara gröt sedan i julas. Tiden stämmer dock inte, ca 2 timmar tar det i våran ugn, det går åt närmare 1 liter mjölk. Vi halverade saltmängden, la till 1 tsk vaniljsocker & lite strösocker.Kommer aldrig mera köpa färdiga rullar med gröt.
Hej! Jag använder saltet Seltin. Det tar lite mer än 1 timme. Men visst är det ett supersmidigt sätt att laga risgrynsgröt på. Slippa stå o röra hela tiden. Lycka till!
Älskar denna gröt, har redan gjort den 3 ggr nu i september :) Tänkte höra ifall någon gjort dubbel sats & ifall det fungerat bra?/Mvh Linda
Jag gjorde precis en dubbel sats och det gick kanon. Tog längre tid än 1 timme, vilket är att räkna med. Tycker dock att detta recept ger en väldigt salt gröt. Borde max ha varit halva mängden.
Hej! Jag använder Seltin
Gör gröten nu :) . Hoppas att det inte behövs mer mjölk för den tog slut ;) .
Jag gör denna gröt i min lergryta o fick då gå upp i temperatur så jag ställer den i mitten av ugnen i 200grader ca: 1timme Så smidigt att kunna göra något annat medans den står i ugnen o gottar sig!
Jag har precis smakat av ungs risgrynsgröten, fick dock koka den på spisen ytterligare 25 minuter. Jag får ge den en chans till och då höja ungsvärmen till 200 grader samt först koka 10 minuter med vattnet innan mjölken häls i och även minska på saltet. God Jul önskar Kickan