Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgrynspannacotta med saffran och glöggkokta päron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gyllene och len dessert med juliga päron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannnacottan: Blanda kall risgrynsgröt, florsocker, saffran och yoghurt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda ner fröna i gröten.
  2. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme.Ta kastrullen från värmen.
  3. Rör ner 2 msk av gröten i gelatinet. Tillsätt resten av gröten lite i taget. Häll gröten i vattensköljda portionsformar och ställ i kylen ca 3 timmar.
  4. Päronen: Skala och kärna ur päronen. Skär dem i bitar. Koka päronbitarna med glögg, socker och citronsaft så länge att de är mjuka men ändå har en liten kärna kvar. Låt päronen svalna i lagen.
  5. Servera risgrynspannacottan med päronen och lite av lagen. Garnera med mandelspån.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fredrikopetra 20 december 2009

    löjligt gott. Jag tog rödvinsglögg i stället för vitvinsglögg det blev också gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.