Gyllene och len dessert med juliga päron.
Instruktioner
- Pannnacottan:
Blanda kall risgrynsgröt, florsocker, saffran och yoghurt.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Blanda ner fröna i gröten.
- Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme.Ta kastrullen från värmen.
- Rör ner 2 msk av gröten i gelatinet. Tillsätt resten av gröten lite i taget. Häll gröten i vattensköljda portionsformar och ställ i kylen ca 3 timmar.
- Päronen:
Skala och kärna ur päronen. Skär dem i bitar.
Koka päronbitarna med glögg, socker och citronsaft så länge att de är mjuka men ändå har en liten kärna kvar. Låt päronen svalna i lagen.
- Servera risgrynspannacottan med päronen och lite av lagen. Garnera med mandelspån.
Publicerat den
9 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
löjligt gott. Jag tog rödvinsglögg i stället för vitvinsglögg det blev också gott.