Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laktosfri risgrynspudding med saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god gammeldags dessert som blir vackert gul med saffran. Det går utmärkt att göra puddingen på rester av risgrynsgröt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp ris, vatten och salt i en rymlig kastrull. Låt alltihop koka i 10 minuter, tillsätt havredrycken. Låt gröten sjuda på svag värme under lock utan omrörning i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda den färdigkokta gröten med övriga ingredienser. Smörj en ugnssfast form och häll i grötsmeten.
  3. Grädda puddingen på nedersta falsen i 25-30 minuter.
  4. Låt svalna före servering så blir det lite fastare i konsistensen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.