Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgrynspudding med saftsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Risgrynsgröt, ris à la Malta och risgrynspudding hör ofta julen till och vi som är litet äldre minns de här rätterna från barndomen. De förekommer inte så ofta idag, kanske med undantag för risgrynsgröten, men risgrynspudding med saftsås är en verkligt god och gammaldags efterrätt som INTE bör glömmas bort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gröten i en skål och tillsätt mandel och russin. Rör om väl. Vispa upp ägg och grädde och rör ned detta i gröten. Häll smeten i en väl smord, ugnssäker form. Grädda i 175° på mellersta falsen ca 20 minuter. Höj sedan värmen till 200° och grädda ytterligare ca 10 minuter eller tills puddingen fått fin färg och är lagom genomgräddad - den får inte vara för hård.
  2. Gör under tiden saftsåsen: Blanda saft och vatten till lagom styrka och koka upp det. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten. Använd den större mängden potatismjöl om du vill ha en tjockare sås.
  3. Häll redningen i den varma saftblandningen och låt den sjuda upp till första bubblan. Den får INTE koka. Låt såsen svalna och smaksätt ev med litet rivet citronskal.
  4. Servera risgrynspuddingen med såsen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Blida 26 december 2012

    k

  • heartfriend 26 december 2013

    Gjorde denna nu till jul, får helt klart en 5:a. Kommer att fortsätta göra den till kaffet i helgerna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.