Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med skinka och broccoli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En vardagsversion av risotto. Man kan byta ut broccolin mot andra grönsaker, som t ex ärtor eller bönor. Gott gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm oljan i en stekpanna. Fräs löken tills den är mjuk, 3-4 min. Lägg i vitlöken och skinka tills den fått lite färg. Lägg i riset och rör runt 1-2 min. Ha i lite buljong i pannan och rör runt. När nästan allt kokat in, häll på mer och rör.
  2. Upprepa detta tills all buljong är använd. Ca 20 minuter. Ha i broccolin i risotton och koka i 5 min till. Ha i timjan i pannan och servera med lite riven parmesan eller annan stark ost.
  3. Tips: Om du använder brunt ris, fullkorn, så kan du hälla på all buljong på en gång.
  4. En portion innehåller 420 kcal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.