Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto agli asparagi

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Fick detta recept av min vän Giuseppe. Underbart, och värt tiden det tar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och fräs den i lite olja. Tillsätt riset och fräs det i 3 minuter. Häll i det vita vinet och låt det reducera lite. Alltså att det ska förångas lite.
  2. Tillsätt buljongen, en slev i taget och låt det koka in mellan gångerna.
  3. Skär bort topparna på sparrisen och lägg dem åt sidan, skär bort det vita på stjälkarna och skär stjälkarna i mindre bitar. Tillsätt stjälkbitarna i risotton.
  4. Tillsätt en slev åt gången tills riset känns lite al dente. Låt sparristopparna koka med de sista 5 minuterna.
  5. Ta av kastrullen och rör ner smöret och parmesanosten. Blanda väl och låt sen vila i 3 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.