Låter gott, har ej provlagat.
Instruktioner
- Värm buljongen i en kastrull för sig.
- Hacka och fräs löken mjuk i oljan i en annan kastrull.
Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut.
- Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort.
Rör om hela tiden.
- Tillsätt den varma buljongen - lite i taget - riset ska suga åt sig buljongen.
Risotton ska sjuda och röras om ofta under tillsättning av buljongen.
Risotton ska bli lös - med en kärna i riset som ger ett visst tuggmotstånd.
Det tar ca 20 minuter att tillsätta och koka in buljongen.
- Ta bort kastrullen från värmen och vänd ner parmesanost och salvia.
Låt risotton svälla några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
- Rosta nötterna i torr, het stekpanna i ett par minuter - salta.
- Pensla filéerna med olja, salta och peppra.
Grilla dem på valfritt sätt tills de är genomstekta.
Skär i skivor.
- Toppa risotton med kyckling, nötter och parmesanost.
Ringla över lite olja.
Publicerat den
14 oktober 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En avskrivning av följande recept: http://www.zeta.nu/recept/grilla/grillad-kyckling/risotto-med-grillad-kyckling-salvia-och-pinjenotter Trodde man skulle använda egna recept
De flesta recept som finns på matklubben är kopierade från andra ställen - det här är inget unikt. Det står även i reglerna för recept att man gärna får ange källa - anledningen till att jag inte gjort det beror på att jag inte kom ihåg var receptet kom ifrån. Har du inte läst min kommentar - det låter gott men jag har inte provlagat det, det ger väl en ganska tydlig hint om att jag inte har uppfunnit receptet själv - eller?