Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med köttfärs och curry

(18 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God och lättgjord. Vi är inte förtjusta i curry så den kryddan tog jag bort. Tycker att den påminner om den "indonesiska risotto" som Findus saluförde i halvfabrikat för många år sedan, men som numera är borttagen ur sortimentet.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken. Fräs den i matfett i en traktörpanna eller dyligt. Tillsätt curry och köttfärs och låt detta bryna med ett par minuter. Rör ner riset och späd med grönsaksbuljong. Låt koka under lock i 25 minuter. Tillsätt ärter och majs utan spad, när 5 minuter återstår av koktiden. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och paprika och servera genast, gärna med en sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • Annlis 1 juli 2008

    Den här risotton är jättegod, tänkte lägga in den själv. Men såg att den redan fanns, så jag skickar dig en bild istället. Har man bråttom så kan man lägga i frysta grönsker ärter, majs och paprikablandning så går det snabbare. Hälsningar Annlis

  • BaraIda 8 augusti 2008

    Gott! Jag gjorde lite fel med riset, så det blev för mycket spad, men inget fel på smaken, och gör man rätt blir det säkert ännu bättre.

  • enAnnan 20 augusti 2008

    God, snabb och enkel vardagsrätt. Jag gillar allt-i-ett :) . Dessutom älskar vi curry i våran familj. Ät den med tzatziki, sockerärter och cocktailtomater. Mums

  • frucaos 7 november 2008

    Finfin vardagsmat det här! Extra pluss för en risotto utan parmesan (den dominerar så väldigt). Använde arborioris och hade ingen paprika hemma, och så använde jag kycklingfärs. Supergott blev det i alla fall, och kommer definitivt att lagas fler gånger. Det var lätt att göra en liten sats till minsteman också - med purjo och utan buljong.

  • Forsen 24 november 2008

    Så gott! Vi gillar curry så detta var toppen, snabblagat och lika gott dagen efter i matlådan. Det här kommer jag göra fler gånger.

  • Gul13 19 januari 2009

    Överraskande gott och väldigt enkelt. Tack för ett jättebra vardagsrecept.

  • ca70 4 april 2009

    Barnen tyckte det var lite för mycket curry, så den drar jag ner lite till nästa gång, men annars var det här en enkel och god vardagsrätt som inte tar lång tid att svänga ihop. Jag hade bara en liten burk majs, men hällde i en burk svamp som kompensation - gott! Tack för receptet! =)

  • Agi007 5 april 2009

    God och snabblagad vardagsrätt! Dessutom perfekt med allt-i-en-gryta! Använde arborioris och mindre curry, efter att ha läst kommentarerna, men nästa gång använder jag definitivt 1 msk curry för att få mer sting I smaken.

  • marval 2 juli 2009

    Lättlagat! Jag använde extra stark curry, det blev lite för starkt, får dra ner på det nästa gång. Jag gjorde 1/2 dl extra ris, och tillsatte en burk kikärtor. Matigt och gott!

  • LizzyElisabeth 23 november 2009

    Riktigt gott.. Nästa gång ska jag prova med röd curry och kanske lite fler kryddor. Men visst påminner den om Findus indonesiska risotto.. Detta kommer jag att göra ofta.

  • 4family 31 december 2009

    Detta blev snabbt familjens favorit, gör den numera säkert varannan vecka! Underbart god. Jag använer mig av frysta ärter, majs och paprika, funkar jättebra! Är väldigt tacksam för detta recept, mer sådana här recept så är det kul med matlagning!

  • hakanjansson 3 januari 2010

    Toppen! Tog mindre curry så hela familjen gillade rätten. Kommer att ingå i barnens matlagningsschema.

  • mariie 6 februari 2010

    Jag gjorde denna risotto idag den var jättegod tyckte jag och min man..

  • slmark 1 april 2010

    Helt perfekt! Påminner om Findus risotto som tyvärr inte finns mera.

  • vila49 8 juni 2010

    Vi pratade just om den rätten som vi inte sett i handeln på flera år och började söka på nätet och hittade då nåt liknande. Helt suveränt, snabbt och gott

  • Mistys 3 augusti 2010

    Tack för ett jättegott recept! Jag var tokig i både skolans risotto på 70-talet och Findus på burk. Har försökt hitta recept som påminner om dessa och detta gjorde verkligen det. Jag lät dock paprikan fräsa med i risotton istället för att strö den ovanpå. Tog också mera av curryn. 5 stjärnor av mig. Detta kommer vi att göra ofta!

  • Anemona35 21 februari 2011

    Det här var mycket gott och enkelt. Jag gillar att allt är i samma gryta. Vi åt med en klick gräddfil och hela familjen gav det högsta betyget.

  • krio 26 november 2011

    Hela familjen gillar detta, tackar så mycket för att du la ut det! Har lagat det nu ett antal gånger och alltid allting uppätit, inte så ofta att alla gillar samma rätt, men detta var en lyckoträff.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.