Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med pumpapuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Annorlunda och väldigt god risotto med inslag av quinoa. Använd den lite mindre hokkaidopumpan, då den har tunnare skal som går att äta och dessutom lite mindre vattnig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pumpapuré:
  2. Skrubba rent skalet på pumpan och skär den sedan i stora bitar. Koka bitarna mjuka i lättsaltat vatten. Tärna tomaten och mosa ihop den och pumpabitarna med en gaffel. Smaksätt med färskriven vitlök, vinäger, salt och olja.
  3. Risotto:
  4. Skölj quinoan i ljummet vatten, använd gärna en finmaskig sil. Koka upp quinoan i dubbla mängden vatten, och låt koka under lock på medelvärme tills den är mjuk.
  5. Koka upp 1 liter vatten i en vattenkokare. Värm upp riset i oljan i en kastrull, tillsätt 1 tsk salt och rör om. Tillsätt vinet, rör om och låt koka torrt. Tillsätt hälften av vattnet och sänk värmen till medelvärme.
  6. När det kokat torrt, slå på hälften av vattnet som är kvar. När det kokat torrt igen, slå på det sista vattnet. Riset ska vara al dente, alltså ha en kärna i mitten kvar. När risotton är krämig, smaksätt med salt och peppar. Tillsätt quinoan och avsluta med citronsaft- och skal. Smaka av med salt.
  7. Bred ut pumpapurén på varma tallrikar och lägg risotton ovanpå. Garnera med lite färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.