Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med rosésallad och lufttorkad skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En risotto som kommer att vinna ditt hjärta. Det som gör denna risotto speciell är smaken av rosésalladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa salladen. Skär bort den mittersta stocken och skär sedan bladen tvärs över i fina strimlor. Spara de spädaste bladen i mitten.
  2. Finhacka löken och skär skinkan i små bitar. Värm upp olivolja i en kastrull. Lägg i lök och skinka och låt dem fräsa på låg värme i 2-3 minuter. Höj värmen och tillsätt salladsstrimlorna, rör om och stek några minuter.
  3. Rör sedan i riset och stek alltsammans ytterligare ett par minuter. Tillsätt vinet och koka under ständig omrörning tills det ångat bort. Häll i hälften av buljongen och låt riset sjuda långsamt utan lock i ca 18-20 minuter.
  4. Rör om och späd riset kontinuerligt med buljong, lite i taget, under hela koktiden. När 5 minuter av risets koktid återstår, lägg i de sparade salladsbladen, smaka av med salt och eventuellt lite svartpeppar.
  5. Ställ pannan åt sidan och rör i smör och riven parmesanost. Servera risotton genast rykande het!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.