En risotto som kommer att vinna ditt hjärta. Det som gör denna risotto speciell är smaken av rosésalladen.
Instruktioner
- Skölj och ansa salladen. Skär bort den mittersta stocken och skär sedan bladen tvärs över i fina strimlor. Spara de spädaste bladen i mitten.
- Finhacka löken och skär skinkan i små bitar. Värm upp olivolja i en kastrull. Lägg i lök och skinka och låt dem fräsa på låg värme i 2-3 minuter. Höj värmen och tillsätt salladsstrimlorna, rör om och stek några minuter.
- Rör sedan i riset och stek alltsammans ytterligare ett par minuter. Tillsätt vinet och koka under ständig omrörning tills det ångat bort. Häll i hälften av buljongen och låt riset sjuda långsamt utan lock i ca 18-20 minuter.
- Rör om och späd riset kontinuerligt med buljong, lite i taget, under hela koktiden. När 5 minuter av risets koktid återstår, lägg i de sparade salladsbladen, smaka av med salt och eventuellt lite svartpeppar.
- Ställ pannan åt sidan och rör i smör och riven parmesanost. Servera risotton genast rykande het!
Publicerat den
31 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar