Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

från systembolaget.se Med sparris som tillbehör passar ett vitt lätt, torrt och friskt & fruktigt vin allra bäst. Se upp för viner med mycket fatkaraktär då sparrisens aromer lätt försvinner. Till en riktig risotto använder man det italienska avorio- eller arborioriset som har en god arom och ger den speciella krämigheten som rätten skall ha.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sparrisen noga och skär i 4 cm långa bitar. Koka upp buljongen. Fräs schalottenlök i smöret i en stor tjockbottnad kastrull, fräs med riset några sekunder. Tillsätt sparrisen och börja späda med den kokande buljongen, lite i taget, många gånger. Rätten kräver passning, den har kokat klart efter ca 20 min, eller när riset är mjukt med en liten hård kärna i mitten. Smaka av noggrant med citronsaften, peppar och olivolja. Du kan byta ut kycklingbuljongen mot grönsaksbuljong så blir rätten vegentarisk.
  2. Strö gärna över nyriven parmesanost!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.