Rispannacotta med apelsin

Rispannacotta är en fruktig läckerhet som blir en utmärkt avslutning på en festlig middag.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: apelsin, pannacotta
Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Blanda gröten med vispad grädde och apelsinskal.
Vänd ner de skinnfria filéerna i apelsinriset.
Smaka av med socker.

Ta upp gelatinbladen och smält med apelsinsaften.
Låt svalna till simmig konsistens.
Rör ner lite av det inte alltför kalla apelsinriset i gelatinlösningen och sedan resterande.

Skeda upp i glas och låt stelna i kyl, 1-3 timmar.

Garnering:
Blötlägg gelatinblad till garneringen.
Ta upp och smält dem tillsammans med vattnet, rör ner juicekoncentratet och låt stelna till simmig konsistens.
Häll ett tunt lager över varje glas.
Låt stelna.
Skiva apelsinerna tunt och garnera med dem.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Gelatinblad, Risgrynsgröt, Vispgrädde, Apelsin, Apelsiner, socker, Gelatinblad, Vatten, Koncentrerad apelsinjuice, Apelsin
Visningar:
1073
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Rispannacotta recept
Polkagrispannac..
av Kajac
över 2 månader
Sparrispannacot
av ros
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.