Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rispudding

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En gammal fin och god maträtt som jag ofta fick hos farmor när jag var liten. Perfekt när man råkade göra alldeles för mycket ris. Jag åt det alltid med en klick hallonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll smeten i en ugnssäker form. Grädda i ugnen tills puddingen har stelnat och fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Viqued 5 juli 2011

    Riktigt fin :) Perfekt om man kokat för mycket ris! Jag gjorde den med kokt råris, lade till mandel och tog bort sötningsmedel (sötade inte alls, ris är sött i sig självt). Hade även en skvätt grädde kvar som jag hällde i men det var knappt något alls med tanke på att jag gjorde dubbel sats direkt. Jag hade även i mer ris (ca 30% mer) än vad receptet sade, det blev matigt och bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.