Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rissallad med purjolök och spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Kalorisnål och fräsch sommarsallad! Går lika bra att använda couscous eller bulgur i stället för riset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten. Häll i riset, lite salt och rör om. Täck med lock och låt koka på svag värme tills allt vatten är absorberat (ca 20 minuter). Låt svalna lite.
  2. Tvätta purjolök riktig noga. Skär i runda bitar. Tvätta spenaten, torka med hushållspapper. Värm olivoljan i en stekpanna, och fräs purjon tills den har mjuknat. Lägg i spenaten och låt den fräsa tillsammans med purjon i 2-3 minuter.
  3. Blanda fräset med riset, häll i citronsaften och krydda med salt och peppar. Blanda väl och låt stå i kylskåpet tills det är dags att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.