- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Kalorisnål och fräsch sommarsallad! Går lika bra att använda couscous eller bulgur i stället för riset.
Instruktioner
- Koka upp vatten. Häll i riset, lite salt och rör om. Täck med lock och låt koka på svag värme tills allt vatten är absorberat (ca 20 minuter). Låt svalna lite.
- Tvätta purjolök riktig noga. Skär i runda bitar. Tvätta spenaten, torka med hushållspapper.
Värm olivoljan i en stekpanna, och fräs purjon tills den har mjuknat. Lägg i spenaten och låt den fräsa tillsammans med purjon i 2-3 minuter.
- Blanda fräset med riset, häll i citronsaften och krydda med salt och peppar. Blanda väl och låt stå i kylskåpet tills det är dags att servera.
Publicerat den
12 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar