Prova de här förvånansvärt läckra vegoburgarna! De brukar glädja de mest inbitna köttälskare.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Skala och hacka vitlöksklyftorna ännu finare. Fräs löken i smör i en stekpanna på medelvärme och stek under omrörning då och då och så länge att löken blir genomskinlig och aromatisk. Salta, peppra och strö över cayennepeppar, paprikapulver och spiskummin och stek lite till.
- Ta undan ca 1/4 av de kokta matdinkelkornen och ställ åt sidan så länge. Lägg det mesta av dinkelkornen tillsammans med de avrunna bönorna i en matberedare (tar du burkbönor så skölj dem först väl) Lägg i den stekta löken och mixa allt. Töm sedan över det hela i en bunke. Tillsätt hackad persilja, de hela matdinkelkornen samt äggen och arbeta ihop till en smet.
- Stek först ett litet prov så att du kan smaka om smeten är tillräckligt kryddad. Ta en rejäl klick av smeten och forma till en burgare med lätt fuktade händer. Stek vegoburgarna i smör och olja på medelstark värme. Vänd inte förrän efter ca 4 minuter (så att burgaren får lite tid att stabilisera sig), vänd sedan varsamt.
- Serveringsförslag:
- Små surdegsfrallor eller andra bra hamburgerbröd
Coleslaw
God majonnäs
Skivad tomat
Skivad gurka
Tunna rödlöksringar
Ärtskott eller rucola eller andra gröna blad
Publicerat den
14 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar