En smarrig glasstårta som verkligen rockar!
Instruktioner
- Dela äggen i gulor och vitor i olika skålar. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden lätt i en egen skål. Vispa äggvitorna till en hård smet i en annan skål. Vänd ner vispad grädde i äggulesmeten. Rör ner minimarshmallows och till sist äggvitorna.
- Skär till bottnar, samma storlek som formarna: en stor form, 24-26 cm i diameter, med löstagbar botten eller två mindre, 15 cm i diameter. Vill du inte ha någon botten på tårtan så går det bra att hoppa över det momentet. Lägg bottnen i formen. Dekorera gärna kanterna i formen med lakritshjul innan smeten hälls i.
- Häll smeten i formen. Frys tårtan i minst 5 timmar eller över natten.
- Dekorera tårtan med lakritsgodis och glassrån vid servering.
Publicerat den
16 juni 2014
Skriv kommentar