Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rocksemifreddo

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En smarrig glasstårta som verkligen rockar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor i olika skålar. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden lätt i en egen skål. Vispa äggvitorna till en hård smet i en annan skål. Vänd ner vispad grädde i äggulesmeten. Rör ner minimarshmallows och till sist äggvitorna.
  2. Skär till bottnar, samma storlek som formarna: en stor form, 24-26 cm i diameter, med löstagbar botten eller två mindre, 15 cm i diameter. Vill du inte ha någon botten på tårtan så går det bra att hoppa över det momentet. Lägg bottnen i formen. Dekorera gärna kanterna i formen med lakritshjul innan smeten hälls i.
  3. Häll smeten i formen. Frys tårtan i minst 5 timmar eller över natten.
  4. Dekorera tårtan med lakritsgodis och glassrån vid servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.