En riktigt rolig idé att göra bullar av favoritgodiset. Gott med jordnötter som möter den söta karamelliserade mjölken i fyllningen.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en skål. Tillsätt kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt 8½ dl vetemjöl och rör till en smet. Låt vila övertäckt, ca 2 timmar. När den bubblat upp och sedan börjar sjunka då är den klar. Tillsätt 6½ dl vetemjöl och salt och blanda på låg hastighet i en hushållsmaskin. Blanda i rumsvarmt smör och socker och arbeta degen smidig, 15 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme.
- Fyllning:
Mixa den karamelliserade mjölken med rumsvarmt smör. Hacka 125 g av chokladen ganska grovt.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en stor rektangel och bred på fyllning. Strö över hackad choklad och jordnötter. Rulla ihop från långsidan och skär i 2 cm breda bitar och lägg i pappersformar. Låt jäsa övertäckta i 1½ timme.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen 10 minuter. Låt svalna på galler. Smält chokladen och ringla den över bullarna.
Publicerat den
1 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar