Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rocky Road-bullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

En riktigt rolig idé att göra bullar av favoritgodiset. Gott med jordnötter som möter den söta karamelliserade mjölken i fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt kall mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt 8½ dl vetemjöl och rör till en smet. Låt vila övertäckt, ca 2 timmar. När den bubblat upp och sedan börjar sjunka då är den klar. Tillsätt 6½ dl vetemjöl och salt och blanda på låg hastighet i en hushållsmaskin. Blanda i rumsvarmt smör och socker och arbeta degen smidig, 15 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme.
  2. Fyllning: Mixa den karamelliserade mjölken med rumsvarmt smör. Hacka 125 g av chokladen ganska grovt.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en stor rektangel och bred på fyllning. Strö över hackad choklad och jordnötter. Rulla ihop från långsidan och skär i 2 cm breda bitar och lägg i pappersformar. Låt jäsa övertäckta i 1½ timme.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen 10 minuter. Låt svalna på galler. Smält chokladen och ringla den över bullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.