Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rocky Road Cheesecake

(8 kommentarer)  
Rocky Road Cheesecake Rocky Road Cheesecake
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En mycket smarrig cheesecake till barnkalas och födelsedagar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Kör kexen (hela) i en matberedare till fina smulor. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 23 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  3. Rosta och hacka valnötskärnorna. Dela marshmallowsen i mindre bitar.
  4. Mixa cream cheese, gräddfil och socker smidig och poröst i en matberedare, ca 3 min. Tillsätt äggen, ett i taget, och mixa 1 min efter vart tillsatt ägg.
  5. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite. Tillsätt chokladsmeten med matberedaren körande. Vänd ner valnötter, marshmallows och vaniljsocker i smeten för hand.
  6. Häll fyllningen över den frysta chokladbottnen och grädda i 55-65 min el. tills den ovansidan är svagt brun och mitten lätt dallrig. Låt cheesecaken svalna i rumstemperatur 2 tim. Täck över med plastfolie och kakan stå kallt i kylskåp minst 6 tim, gärna över natten, innan den ska serveras.
  7. Vispa grädde och socker att garnera med. Spritsa rosetter runt om toppen av kakan.
  8. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • bakmimmi 9 april 2010

    Låter jättegott men även i det här receptet står vaniljsocker två gånger, ska det verkligen vara så? Det vore snällt om du vill titta igenom dina recept och rätta om det är fel. Jag tror vi är många som vill göra dina smarriga cheesecakes.

  • 0810 15 maj 2010

    Lite svår att göra.. Toppen blev snabbt "bränd" och det tog väldigt lång tid för det att bli klar i ugnen. Den har varit inne i ugnen nu i 1 tim och 20 min och är fortfarande helt lös i mitten :( Får se om den kanske stelnar till i kylen sen

  • vanillalover 21 mars 2011

    God och ganska lätt att göra, tog lite tid bara... En klar 4:a från mej

  • carina_h 24 april 2011

    Vi har provat och vi ska göra den igen! Vi tog nog för mager cream cheese och för kort frystid första gången... :)

  • Loulou3 15 mars 2012

    Har svårt att bedöma denna tårta! Den blev god men resultatet såg inte alls ut som på bilden! Möjligtvist att jag gjorde något fel. Cream cheese blandningen var så lös och vattnigt, att valnötterna sjönk i botten och marshmallows flöt på ytan och smälte förstås vid gräddningen. Skulle det vara så? Resultatet smakade ganska bra. Kakan var hård och seg, dock utan en enda ”levande” marshmallows. Nästa gång försöker jag blanda allt för hand! Betyg blir nog en 4, då smaken var ändå god.

  • Carouschka 9 november 2012

    Har gjort den ikväll då vi ska ha den på en middag imorrn. Tror att jag måste ha en backup då kakan snabbt blev bränd och ser konstig ut. Ska det verkligen vara ägg två gånger?

  • _MiLLaH_ 13 juni 2014

    Usch, total flopp, tyvärr. Måtten kan inte stämma. Hur ska man få ner all den där smeten i en springform...Fick hälla ut ett par dl. Dåligt.

  • nicole88 15 juni 2014

    Håller med de allra flesta tidigare användarna. Precis som _MiLLaH_ skriver så blev det alldeles för mycket, mer än vad som går in i formen, och precis som Loulou3 skrev så blev den alldeles vattnig (och jag följde receptet exakt och hade inga light-produkter eller liknande i) och valnötterna sjönk till botten direkt, medan alla marschmallows flöt direkt upp till ytan där de brändes så fort cheesecaken stoppades in i ugnen. Smaken blev väl helt ok, iaf, trots den sega brända geggan upptill, som utgjordes av alla kakans marschmallows. Det var absolut inga marschallows kvar i mitten av kakan, som på bilden. Receptet visar ju förvirrande nog två olika bilder, med olika bruna kakor, och min blev mörkare i färgen som på den första bilden, snarare än som den andra, vitare bilden. Kakan i sig skulle smakmässigt kunna få en trea i betyg, men receptet kan jag inte ge mer än en tvåa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.