- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Supergod kladdig kladdkaka där toppingen går att anpassa efter säsong.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör ihop.
- Klä en springform (24-26 cm) med bakplåtspapper. Gärna både botten och kanterna. Fyll formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter.
- Låt kakan svalna i kylskåp och gör under tiden glasyren.
- Koka upp grädde och sirap. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt glasyren svalna i kylskåp ca 30 min.
- Häll sedan glasyren på kakan som fortfarande är i sin form. Toppa med valfri mängd nötter, marshmallows och hackad Dumle. Låt den gärna stå i kylen över natten.
Publicerat den
30 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar