Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rocky road kladdkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergod kladdig kladdkaka där toppingen går att anpassa efter säsong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör ihop.
  2. Klä en springform (24-26 cm) med bakplåtspapper. Gärna både botten och kanterna. Fyll formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter.
  3. Låt kakan svalna i kylskåp och gör under tiden glasyren.
  4. Koka upp grädde och sirap. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt glasyren svalna i kylskåp ca 30 min.
  5. Häll sedan glasyren på kakan som fortfarande är i sin form. Toppa med valfri mängd nötter, marshmallows och hackad Dumle. Låt den gärna stå i kylen över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.