Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rocky roadpaj

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ännu ett recept från Mona/bakpassion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till en våt massa, tryck ut det på en form (ca 24 cm) och tryck upp på kanterna. Grädda i ugnen i ca 10 min. Låt svalna helt.
  2. Fyllning:Smält 300g utav chokladen i micron eller över vattenbad. Koka under tiden upp grädden i en kastrull (ta bort från spisen så fort du ser bubblor). Vispa i 1/4 utav grädden i äggulorna och tillsätt sedan resten utav grädden. Vispa i grädd blandningen i den smälta chokladen tills det blandats väl. Lägg åt sidan.
  3. Hacka restrerande (100g ) choklad grovt. Blanda marshmallows, sötmandel och choklad bitarna i en skål. Ha över det i pajskalet. Spara 1 dl utav fyllningen (choklad ganachen) och häll över resten i pajskalet. Ställ pajen i kylen i 1 timma utan att täcka den. Täck fyllningen som du sparat i rumstemperatur.
  4. Topping: Blanda alla ingredienser i en skål. Spinkla över det på pajen, ringla över choklad ganachen (från fyllningen som du sparat) och stoppa in i kylen i ytterligare 10 min, sen är den redo för att ätas! Förvara rester i kylskåpet

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Penne 10 januari 2009

    Prövade den här pajen och den var jättegod! Hade en strykande åtgång även om det räckte med en liten bit..! Jag hade i lite mindre mandel och salta jordnötter och dumle också. Det blev supergott!

  • -mipp- 28 april 2011

    Hej! Testade denna paj nu till påsk men tycker att receptet är något missvisande. När chokladen och vispgrädden skulle vispas ihop så upptäckte jag att det måste vara kylskåpskallt för att bli fluffigt. Vispade och vispade och vispade (med elvisp lyckligtvis) på första försöket men efter 20 minuter var det fortfarande lika rinnigt. Efter ett par timmar i kylen gick det däremot att vispa ihop! Pajen var för övrigt god men väldigt mäktig. Jag hoppade över mandeln och hade istället i salta jordnötter och dumle.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.