Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd Linssoppa

(5 kommentarer)  
Skriv ut

En enkel, vegetarisk soppa med röda linser som man kan improvisera med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skölja linserna, skala eller borsta potatisen och ansa och skölja purjolöken. Skär potatisen i bitar och strimla purjolöken.
  2. Du kan även förbereda andra grönsaker du tycker om och vill ha i soppan, men tänk på att skära grönsaker som tar lång tid att tillaga i mindre bitar.
  3. Fräs purjolöken, potatisen och eventuella andra grönsaker du tillsatt i matfettet på medelvärme, strö över paprikapulvret och rör om. Häll i buljongen och linserna och rör om.
  4. Koka under lock i ca 20 minuter, tills potatisen (och eventuella andra grönsaker) är färdiga. Tillsätt tomatpurén och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • alyssum 26 november 2008

    Jag har ett snarlikt recept från kokboken Annas mat. Där är det lite mindre potatis och gul lök istället för purjo. Det är gott att ha några citronklyftor till också!

  • Paron13 30 september 2010

    Jättegod och enkel linssoppa! MUMS!

  • Bappi 3 maj 2011

    Första gången jag äter röda linser och denna soppa får full pott av mig. Satte dit 1 och en halv morot också/kram

  • Bappi 16 maj 2011

    Gjort denna soppa igen för den var så god *tumme upp* Dessutom så pratar jag så varmt om denna soppa till andra människor ;.) /kram

  • SSakhnini 29 november 2011

    Jag la till soltorkade tomater (finhackade) och vitlök strax innan jag hällde på vattnet, bytte ut grönsaksbuljongen mot hönsbuljong, la till lite cayennepeppar också, blev lite orientalisk touch på det hela..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.