En enkel, vegetarisk soppa med röda linser som man kan improvisera med.
Instruktioner
- Börja med att skölja linserna, skala eller borsta potatisen och ansa och skölja purjolöken. Skär potatisen i bitar och strimla purjolöken.
- Du kan även förbereda andra grönsaker du tycker om och vill ha i soppan, men tänk på att skära grönsaker som tar lång tid att tillaga i mindre bitar.
- Fräs purjolöken, potatisen och eventuella andra grönsaker du tillsatt i matfettet på medelvärme, strö över paprikapulvret och rör om. Häll i buljongen och linserna och rör om.
- Koka under lock i ca 20 minuter, tills potatisen (och eventuella andra grönsaker) är färdiga.
Tillsätt tomatpurén och smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
5 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har ett snarlikt recept från kokboken Annas mat. Där är det lite mindre potatis och gul lök istället för purjo. Det är gott att ha några citronklyftor till också!
Jättegod och enkel linssoppa! MUMS!
Första gången jag äter röda linser och denna soppa får full pott av mig. Satte dit 1 och en halv morot också/kram
Gjort denna soppa igen för den var så god *tumme upp* Dessutom så pratar jag så varmt om denna soppa till andra människor ;.) /kram
Jag la till soltorkade tomater (finhackade) och vitlök strax innan jag hällde på vattnet, bytte ut grönsaksbuljongen mot hönsbuljong, la till lite cayennepeppar också, blev lite orientalisk touch på det hela..