- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Här är ännu en variant på den populära kakan o vem som är bäst vet jag inte, bara att även denna är en fatastiskt god tårta/kaka. Den är härligt saftig och god och väldigt "amerikansk".
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja, och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad, rund form 20-22 cm i diam. Grädda i ca 40 min el tills provstickan är torr. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den och låt den kallna.
- Rör glasyren slät. Dela kakan och lägg ett lager glasyr mellan bottnarna. Lägg ihop delarna och fördela resten av glasyren ovanpå kakan.
Publicerat den
22 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så god!!