Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd sammetslen kaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Här är ännu en variant på den populära kakan o vem som är bäst vet jag inte, bara att även denna är en fatastiskt god tårta/kaka. Den är härligt saftig och god och väldigt "amerikansk".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja, och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad, rund form 20-22 cm i diam. Grädda i ca 40 min el tills provstickan är torr. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den och låt den kallna.
  3. Rör glasyren slät. Dela kakan och lägg ett lager glasyr mellan bottnarna. Lägg ihop delarna och fördela resten av glasyren ovanpå kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • elinkristin66 30 oktober 2012

    Så god!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.