Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd tomatmarmelad

 
Skriv ut

1 kg tomater ger drygt 1 kg marmelad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronerna och skala dom tunt med potatisskalare. Skär eller klipp skalet i fina strimlor. Koka dem mjuka i lite vatten. Skär varje citron i fyra klyftor. Skär varje klyfta tvärs över i tunna skivor och ta bort kärnorna. Skölj tomaterna, skär dem i bitar och mal dem.
  2. Blanda tomater, citroner och de kokta skalen i en syltgryta. Låt massan koka en stund under lock. Sätt till sockret. Koka under omröring, tills massan fått marmeladkonsistens. Tillsätt bensoat, utrörd i lite marmelad.
  3. Häll omedelbart upp marmeladen i varma burkar och paraffinera genast. Bind över burkarna, då marmeladen kallnat

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.